Rävdun rekommenderar

Här finns tips inom olika områden som Rävdun rekommenderar. Alla rekommendationer används och eller har testats av rävdun.

Träning

– Vasaloppsträning otto
Rävdun har genomfört Vasaloppsträning hos Jan Ottosson i Åsarna ett antal gånger.
Se bilder från 2004.
Janne bjuder på alla sina kunskaper och har altiv med proffsiga åkare som hjälper deltagarna att utveckla sin skidåkning, med fokus på en förbättrad tid i Vasaloppet.
Janne har själv vunnit Vasaloppet 4 ggr, så vem kan bättre komma med tips ?
Läs mer på hemsidan

Tävlingar

Rävdun rekommenderar dessa tävlingar, där vi haft deltagare från klubben

Sommar

Vinter

Utrustning

– Airtrim
Använd Airtrim andningsmask när det är kallt ute. Luften du andast in genom filtret värms och fuktas av din utandning och dina luftrör skyddas därmed mot torr och kall luft. Airtrim gör att du utan ansträngning kan promenera, träna och vara utomhus längre stunder vintertid.  http://www.airtrim.se

– Ice bugs
Det självklara valet för vinterlöparen. Icebugs  är ett oberoende svenskt skoföretag som började utmana världens sportskojättar 2001 med dubbade löparskor.
BUGrip® är namnet på Icebugs greppteknologi. En BUGrip-sula är av en speciell gummiblandning och har 15-16 stycken integrerade ståldubbar (bild 1). Dubbarnas utformning och valet av gummiblandning gör att dessa dubbar har en dynamisk funktion. De är oberoende av varandra och inte helt fixerade, utan pressas vid tryck inåt mot sulans yta. Hur långt de pressas inåt beror på trycket från bäraren och motståndet från marken.

Kosttillskott

– Vitargo
Om du nu bestämt dig för ett långlopp, se då till att ladda innan utan att käka/skita som en elefant och må som en Michelingubbe. Gör som Rävdun  ladda med Vitargo, och räcker inte den rekommendationen läs om utförliga tester och resultat på hemsidan. www.vitargo.se

Känsla som bör undvikas inför långlopp som Vasaloppet eller ett Marathon:

Föreningar

– STF
Sveriges bästa boende till bra och miljövänliga priser. Vi rekommenderar framförallt boendet i fjällvärlden.
www.svenskaturistforeningen.se